Sivut

perjantai 15. lokakuuta 2010

Kuulumisia

Erkkari oli viime sunnuntaina. Menin sinne jo klo 07.00, koska olin Saaran kanssa talkootöissä... Eipä mua ainakaan tuo aikainen herätys haitannut :)
Handlasin pikkuisen 9 kk parsonin Hertan joka on mitä valloittavin ja söpöin parssoni! Se vaan vinkui/kiljui paljon, taisi olla pieni paniikki päällä, kun eka näyttely oli ja viellä miltei 300 parsonin erkkari kyyseessä!
Tuomarina oli nartuilla Päivi Eerola. Eerola oli todella mukavan tuntuinen tuomari ja erittäin tarkka. Hän käsitteli koiria hyvin ja tarkasteli ne hyvin reilusti ja oikeilla otteilla.
ERIä ei kamalan paljoa jaeltu. H tuli jonkin verran ja EH taisi olla aika yleinen? Mutta kuitenkin niin, että se EH piti oikeasti ansaita. Taso oli kova se vaan täytyy todeta.

Hertta esiintyi kamalan hienosti ja oli todella mukava esitettävä. Se sai Hn pienestä mini parson matka koostaan sekä hiukan pulleasta rakenteestaan. H ei siis ollut todellakaan huono ja omistaja ja kasvattaja olivat todella tyytyväisiä. Arvosteluun jäi ainoastaan päähän se että esitetään edukseen! :)

Sitten oli pitkä tauko ja vihdoin viimein se Doriksen vuoro kehään mennä tuli. AVO narttuja oli 33 ja hyvin kauniita kaikki! Kun kaikki avo nartut oli kehässä Päivi laittoi johonkin vihkoon muistiin joitakin koiria. Meidät laitettiin siihen listaan. Henkilökohtaiseen arvosteluun mentiin sitten varttien ja taas varttien päästä, pitkä aika... Doriksen karva oli aika karmeassa kuosissa, kun pohjavilla kuulsi läpi... Päivi sanoi, että muuten täydellinen koira, mutta on taidettu nyppiä vähän aikaa sitten? Tuloksena EH. Tyytyväinen olen! Onnea myös kaikille muille viikinkipennuille ketkä olivat mukana erkkarissa. Tor sai EH:n niinkuin myös Wäiskikin!! Kivaa :) Doriksen arvostelussa luki myös, että esitetään kauniisti! En nyt jaksa hakea arvostelua tänne,. muuta mahdollisimman piakoin :)

Maanantain treenit sujui todella hyvin. Tehtiin valssi treeniä ja keppejä eri kulmista. Valssi treeni oli sellainen hyppy hyppy suoraan siis sitten valssi ja putkeen, valssi ja toiseen putkeen valssi ja hyppy vinolle aidalle sitten kaarto kahdelle hyppy suoralle. Doris meni _kovaa_ siis oikeesti kovaa! Kouluttajakin sanoi, että koira on niin nopea! Jes, sille on saaatu vauhti ja meininki päälle :) Muutenkin tämä treeni pätkä sujui ja vaikeinkin kohta meni täydellisesti!
Sitten kepeille jotka nekin sujuivat kuin tanssi. Tehtiin eri kulmista niin, että aita esteet oli mukana, edelleenkin verkot kimpassa. Doris irtoaa todella taidokkaasti kepeille ja vaikka ollaan vasemmalla puolella ja minä sanon sille käskyn kepit niin se lähtee juoksemaan oikealle puolelle ja sitten tekee ne ja minä viellä odotan siellä lähtöpisteellä, ihanaa <33>

Ollaan tehty joka päivä noilla kuudella kepillä ilman mitään verkkoja ja se tekee ne mahtinopealla vauhdilla siis oikeasti!

Tänään oli sitten se hampaanpoisto päivä ja raukka on ollut niin matomatala ja niin vaivaloisen oloinen. Ei ole syönyt koko päivänä muutakuin piimää ja jonkun banaanin ja kinkun palasen. Ei vaan maistu mikään muu, mutta eihän sillä mitään hätää ole :) Mentiin sinne eläinlääkäri arkkiin (kiitos todella hyvästä palvelusta!!) ja Doris sai sen rauhoittavan pistoksen. Se kiljaisi karmean kiljaisun... No sitten eläinlääkäri sanoi, että menee varmaan 5-10 min että rauhoittuu ja rupeaa pilkkimään, mutta päästiin eteiseen ja se jo väsyi ja jtn kuolan tapaista valui siihen penkille, se oli niin reppana.
Sitten me lähdettiin noin tunniksi pois kun operaatio tehtiin. Takaisin tullessa Doriksen hammas oli saatu kokonaisena pois, ja likka oli herännyt mutta todella veltto niinkuin voi olettaakkin. Eli siis meni tosi hyvin! Nyt se on vaan nukkunut filtin alla. Se aristaa takajalkaa jonne se pistävä rauhoittava piikki laitettiin,... kai se toipuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti